Skip to content

CASE STUDY

DINER SAFETY FENCE

A couple was building an upscale diner in New Jersey on a cliff with awesome views of the New York skyline. They got design inspiration from the architecture of the Biltmore mansion in North Carolina. While the cliff provided panoramic views, it also created a hazard that had to be dealt with a very rigid security fence. The challenge was to also make the security fence very aesthetically pleasing, complementing the caliber of design of the diner.

Part of the challenge was also the dumpster area, which was in view of the main dining room. This area needed screening so as not to detract from the phenomenal view of the New York City skyline. The fence created with very rigid horizontal channels and 1” solid vertical pickets. The picket fence had authentic forged pointes, and the posts were a robust 6” square post with trim detail on top and bottom. The fence panel bracket extended through the fence for maximum crash resistance. The fence post was topped with a custom-created collar and ball detail for the ultimate “wow factor.”

All the security fence posts were embedded into concrete, some into the rock of the cliff itself. The metal fence was both a beautiful visual enhancement in front of the New York City skyline and a safety measure for all the patrons that come to enjoy delicious cuisine at this New Jersey diner.

For the dumpster gates, we used aluminum privacy fence panels and created a visually pleasing arch to keep all the unsightly refuse behind those panels. We also added in the stately look of the fence posts onto each end of the gate.